zaterdag 4 augustus 2012

Prinsessen-toetje

Een heerlijk en roze toetje voor bikkel-prinsesjes in de bergen!
Voor 5 personen:

  • 120 gram griesmeel
  • (volle) melkpoeder, voor 1,5 liter melk (of sojamelkpoeder voor de veganisten)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram frambozensuiker (o.a. te koop bij de Peperbol op de Albert Cuypmarkt)
  • handje gedroogde cranberries
Prinsessentoetje,
met een topping van Schotse midges...


Breng 1,5 liter water aan de kook. Klop de griesmeel er, met een garde, beetje bij beetje doorheen. Blijf goed kloppen, zodat je geen klontjes krijgt. Laat het een paar minuten doorkoken en indikken. Blijf goed roeren! Wanneer de griesmeel de goede dikte heeft, roer je de suiker erdoor, en haal je de pan van het vuur. Voeg dan pas de melkpoeder toe, want wanneer je dit op het vuur doet, brandt het meteen aan. Last, but not least, roer je de cranberries door de griesmeel. Smullen maar!

Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten